mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар подготвена ги дочекува врнежите од снег и дожд

 • 16 декември 2018
 • Број на прегледи: 5
 • 0 Коментари
Општина Центар подготвена ги дочекува врнежите од снег и дожд
Активирана е зимската служба на Општина Центар, а фунцкионира и Кризниот штаб. Во моментов, нема поголеми излевања на вода или натрупувања со снег.

Општина Центар започна со реализација на проектот “Нула Глад“

 • 15 декември 2018
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Општина Центар започна со реализација на проектот “Нула Глад“
Со делењето на 150 пакети со храна и прехранбени производи на 150 граѓани од висок социјален ризик, градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и претставникот од здружението Банка за Храна – БХМ, Душко Христов, официјално го означија почетокот на реализацијата на проектот “Нула Глад“ во Општина Центар.

Продолжен мораториумот за градби на територија на Општина Центар

 • 14 декември 2018
 • Број на прегледи: 91
 • 0 Коментари
Продолжен мораториумот за градби на територија на Општина Центар

Советот на Општина Центар на вчерашната 21-ва седница одлучи да го продолжи мораториумот за градби на територија на општината, односно повторно ја донесе одлуката за запирање на спроведувањето на деталните урбанистички планови.


“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар

 • 13 декември 2018
 • Број на прегледи: 59
 • 0 Коментари
“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар
Вчера, 12 декември, во Кинотека на Македонија беше премиерата на кусиот аматерски филм „Мојата порта“, производ од неколку месечни интерактивни работилници за изработка на филм, на кои учествуваа ученици од сите основни училишта во Општина Центар.

Избрани новите кум и здравичар за овогодинешното празнување на Бадник

 • 12 декември 2018
 • Број на прегледи: 39
 • 0 Коментари
Избрани новите кум и здравичар за овогодинешното празнување на Бадник
Љупче Николовски е новиот кум, а Миливое Алексиевски е новот здравичар на традиционалната 27-мо по ред празнување на Бадник. Николовски е приватен бизнисмен, а Миливое Алексиевски е резбар и тренер/инструктор по пливање.

Средба на градоначалникот Богдановиќ со спортските работници од Општина Центар

 • 11 декември 2018
 • Број на прегледи: 67
 • 0 Коментари
Средба на градоначалникот Богдановиќ со спортските работници од Општина Центар

Во салата на Советот на Општина Центар, синоќа се одржа средба помеѓу градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и надлежното одделение за спорт во општината, со претставници на 29 спортски клубови, спортски здруженија, работници и спортисти индивидуалци, поддржани од општината.


Нова ботаничка градина во ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“

 • 11 декември 2018
 • Број на прегледи: 74
 • 0 Коментари
Нова ботаничка градина во ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“

Учениците од ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“, вчера заедно со градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, ги засадија своите први растенија во новата ботаничка градина во дворот на училиштето.


Средба на Богдановиќ со директорот на Институтот за стандардизација на РМ, Џеват Кицара

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 27
 • 0 Коментари
Средба на Богдановиќ со директорот на Институтот за стандардизација на РМ, Џеват Кицара

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска оствари средба со директорот на Институтот за страндардизација на Република Македонија, м-р Џеват Кицара.

Непрописно паркирани 189 возила во Општина Центар

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 15
 • 0 Коментари
Непрописно паркирани 189 возила во Општина Центар
Со помош на трите специјални возила „пајак“ на јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје во текот на минатата недела на територија на Општина Центар отстранети се 189 возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.
12345678910 Последна